Udało się wykonać sporo dobrego dla forum. Na początek zamierzałem się skoncentrować na budowaniu zaplecza forum i lepszej indeksacji strony. Działania te może nie są zbytnio widoczne na pierwszy rzut oka ale w perspektywie dłuższego okresu powinny ożywić forum. Co do samej treści forum to dokonano jedynie kosmetycznych zmian. Ale powróćmy do konkretów:
1. Wykonano sitemap dla forum i udało się zindeksować trochę nowych stron na forum. Ilość zindeksowanych podstron obecnie wynosi 218 i w tej materii jest jeszcze dużo do zrobienia. Ale udało się zachęcić roboty googole do częstszego odwiedzania naszego forum:

2. Nasze forum staje się popularniejsze w sieci. Google wyświetla je na większej ilości słów kluczowych oraz znajduje się ono na wyższych pozycjach:
- słowo kluczowe - pozycja
- na osi - 10
- truckworld -1
- truck pl -9
- truck forum -6 (ale najczęściej jesteśmy na numer 1 )
- tuningowane ciężarówki -16
-rysunki ciężarówek -11
-tapety z ciężarówkami -20
- ciężarówki -24
- forum daf -10
- transport ciężarowy -20
3. Obecnie Google uznaje 32 linki do naszego forum i tu jest oczywiście jeszcze sporo do zrobienia w przyszłym miesiącu. Zaczynam budowę zaplecza dla forum i myślę że powoli te linki będą rosły. Ostatnio dodałem forum do toplisty:
http://motoryzacja.toplista.pl/ link znajduje się obok automotopedi na dole strony i zachęcam do głosowania. Toplista ta ma wyjątkowo mocny page rank 5.
4. Jestem w kontakcie z firmą, która prawdopodobnie będzie robić gadżety dla naszego forum. Na razie planuje koszulki i kubki a potem może coś jeszcze ale tu jeszcze ustalenia jeszcze trochę potrwają. Gadżety te chcę przeznaczyć na nagrody dla aktywnych użytkowników i najciekawsze posty.
5. A co dalej? Planuje dodać do forum jeszcze parę modułów poprawiających jego SEO, dalsze zmaganie z indeksacją a potem będziemy myśleć nad zmianą wizerunku forum i jego rozbudową.