truck-world.pl idzie do góry:)

Tutaj znajdziesz wszelkie bieżące informacje dotyczące naszego forum.

Nowy postprzez ABinfo » 2009-10-12, 21:00

Z dniem dzisiejszym nasze forum znalazło się na pierwszej stronie wyników Google pod hasłem: truck forum. Narazie na 6 miejscu ale sprawa jest rozwojowa :google:
Oczywiście naszym celem jest czołówka, co nie powinno być aż takie trudne. W dalszej przyszłości zawalczymy o hasło: ciężarówki co będzie już duuużo trudniejsze, ale grunt to stawiać sobie jakieś cele w życiu :crazy:
ABinfo
Administrator
Administrator

Re: truck-world.pl idzie do góry:)

Nowy postprzez ABinfo » 2009-10-13, 08:35

Z dniem dzisiejszym nasze forum zostało dodane do katalogu http://katalog.di.com.pl. Jest to mocny katalog o wysokim page rank=6, dzięki czemu pozycja naszego forum powinno troszku wzrosnąć :okey;
ABinfo
Administrator
Administrator

Re: truck-world.pl idzie do góry:)

Nowy postprzez ABinfo » 2009-10-13, 22:50

Forum pnie się do góry. Na frazie truck forum jest już na drugim miejscu, natomiast na haśle ciężarówki póki co na końcu trzeciej strony. Oczywiście wszystko może ulec jeszcze gwałtownym zmianą ale bądzmy dobrej myśli :jee:
ABinfo
Administrator
Administrator

Nowy postprzez Wiktor » 2009-10-21, 09:45

Po wpisaniu w :google: frazy "Ciężarówki" Truck-World znajduje się na 9 pozycji, na 1 stronie :)
Wiktor

Nowy postprzez ABinfo » 2009-10-21, 11:21

Z tymi ciężarówkami to jest temat trochę bardziej skomplikowany, bo w części wynikow jesteśmy na 17 stronie. Myślę, że sytuacja się ustabilizuje na początku miesiąca i wtedy zobaczymy jak naprawdę stoimy. Natomiast na hasło "truck forum" mamy już chyba pewną pierwszą stronę i często jesteśmy na pierwszym miejscu.
ABinfo
Administrator
Administrator

Minął pażdziernik i wypadałoby go podsumować

Nowy postprzez ABinfo » 2009-11-02, 20:04

Udało się wykonać sporo dobrego dla forum. Na początek zamierzałem się skoncentrować na budowaniu zaplecza forum i lepszej indeksacji strony. Działania te może nie są zbytnio widoczne na pierwszy rzut oka ale w perspektywie dłuższego okresu powinny ożywić forum. Co do samej treści forum to dokonano jedynie kosmetycznych zmian. Ale powróćmy do konkretów:
1. Wykonano sitemap dla forum i udało się zindeksować trochę nowych stron na forum. Ilość zindeksowanych podstron obecnie wynosi 218 i w tej materii jest jeszcze dużo do zrobienia. Ale udało się zachęcić roboty googole do częstszego odwiedzania naszego forum:
Obrazek

2. Nasze forum staje się popularniejsze w sieci. Google wyświetla je na większej ilości słów kluczowych oraz znajduje się ono na wyższych pozycjach:

- słowo kluczowe - pozycja
- na osi - 10
- truckworld -1
- truck pl -9
- truck forum -6 (ale najczęściej jesteśmy na numer 1 )
- tuningowane ciężarówki -16
-rysunki ciężarówek -11
-tapety z ciężarówkami -20
- ciężarówki -24
- forum daf -10
- transport ciężarowy -20

3. Obecnie Google uznaje 32 linki do naszego forum i tu jest oczywiście jeszcze sporo do zrobienia w przyszłym miesiącu. Zaczynam budowę zaplecza dla forum i myślę że powoli te linki będą rosły. Ostatnio dodałem forum do toplisty: http://motoryzacja.toplista.pl/ link znajduje się obok automotopedi na dole strony i zachęcam do głosowania. Toplista ta ma wyjątkowo mocny page rank 5.
4. Jestem w kontakcie z firmą, która prawdopodobnie będzie robić gadżety dla naszego forum. Na razie planuje koszulki i kubki a potem może coś jeszcze ale tu jeszcze ustalenia jeszcze trochę potrwają. Gadżety te chcę przeznaczyć na nagrody dla aktywnych użytkowników i najciekawsze posty.
5. A co dalej? Planuje dodać do forum jeszcze parę modułów poprawiających jego SEO, dalsze zmaganie z indeksacją a potem będziemy myśleć nad zmianą wizerunku forum i jego rozbudową.
ABinfo
Administrator
Administrator

Nowy postprzez Wiktor » 2009-11-03, 15:22

Ogólnie w miesiącu październik forum przeżyło wiele zmian. M.in:
Zyskaliśmy 119 nowych użytkowników, gdzie jst m.in. nasz właściciel Lovelas :D
Wiktor

Powrót do Ogłoszenia.